Direct contact via 

Nieuws & kennis

Kennisartikelen met betrekking tot de warmteverliesberekening. 

 

 

 

Systeemverliezen zorgen voor een additionele warmtevraag en tellen mee bij het bepalen van het vermogen van de warmteopwekker in de warmteverliesberekening.

Systeemverliezen in een warmteverliesberekening

In onze serie van artikelen over de warmteverliesberekening willen we deze keer dieper ingaan op ‘systeemverliezen’. In de serie van 4 artikelen beschrijven waaruit een warmteverliesberekening is opgebouwd. In eerdere artikelen hebben we de berekening beschreven voor transmissie-warmteverlies, ventilatie-warmteverlies en infiltratie-warmteverlies.

Wat er allemaal komt kijken bij het laten maken van een warmteverliesberekening

Laten maken van een warmteverliesberekening

Wilt u een warmteverliesberekening door ons laten maken? Wij maken genormeerde warmteverliesberekeningen voor uw project. Wilt u alle ins-en-outs lezen wat er allemaal bij komt kijken wanneer u een warmteverliesberekening wilt laten maken, leest u dan dit artikel. Het geeft antwoorden op veelgestelde vragen….

Door kieren en naden van een gebouw komt koude buitenlucht naar binnen en zorgt voor warmteverlies door infiltratie

Infiltratie warmteverlies

Infiltratie is buitenluchttoetreding door kieren en naden. Het is een (belangrijk) onderdeel van het ontstaan van warmteverlies. In de serie artikelen over de onderdelen waaruit een warmteverliesberekening bestaat gaan we deze keer dieper in op het warmteverlies door ‘infiltratie’.

Gebouw met daarin pijlen inzichtelijk alle onderdelen van het warmteverlies door transmissie, opgesplitst in basiswarmteverliezen en extra warmteverliezen door transmissie

Transmissie warmteverlies

Het warmteverlies uit een gebouw bestaat uit verschillende onderdelen. In een serie van een aantal artikelen zullen we ze allemaal bespreken. We leggen uit wat het onderdeel is en hoe het is te berekenen. In dit artikel het warmteverlies door transmissie.

Het type vorstbeveiliging bepaald het rendement van de WTW in de warmteverliesberekening

Type vorstbeveiliging en rendement WTW in de warmteverliesberekening

De keuze van het type vorstbeveliging heeft een grote invloed op het meegenomen rendement van de WTW in warmteverliesberekeningen. Een verkeerde keuze resulteert in een lager rendement én een slecht binnenklimaat.

Door het ventilatierooster komt koude buitenlucht naar binnen om vervolgens opgewarmd te worden tot vertrektemperatuur

Ventilatie warmteverlies

Ventilatie warmteverlies is onderdeel van het warmteverlies door buitenluchttoetreding. Het is een vaak onderschat onderdeel. In dit artikel vertellen we alles wat u wilt weten over het warmteverlies door ventilatie.

Wat zijn de kosten van een warmteverliesberekening? In dit artikel vertellen we er meer over….

De kosten van een warmteverliesberekening

Wat zijn de kosten van een warmteverliesberekening? Het is een veelgestelde vraag. En terecht. U investeert in een berekening die aan de basis staat van allerlei vervolgstappen voor de toekomst. De kosten, en daarmee de terugverdientijd, kunt u welliswaar uitsmeren over een groot aantal jaren.

Vermogen van de warmtepomp bepalen? In de rapportage die volgt uit de warmteverliesberekening staat het exact benodigde aantal kW

Vermogen warmtepomp bepalen met een warmteverliesberekening

Het bepalen van de grootte ofwel capaciteit is erg belangrijk bij de aanschaf en installatie van een warmtepomp. Dit vermogen is objectief te achterhalen met een warmteverliesberekening. Het is eigenlijk de enige goede manier. We laten u zien dat als u door ons een warmteverliesberekening laat maken automatisch het juiste aantal kW krijgt in de eindrapportage.

Overzicht en uitleg van Rc-waarde, U-waarde en Lambda-waarde.

Rc-waarde, U-waarde en λ-waarde | Een overzicht

In dit artikel leggen we uit wat deze begrippen inhouden. Het lijkt lastig maar in dit artikel staat alles wat u wilt weten.

Contact

warmteverliesberekeningen.nl

Peter Luteijn

 

 

Bezoekadres:

Balsahout 6
9408DR Assen

 

KvK-nummer: 04073671
IBAN: NL64 RABO 0373 1508 22 t.n.v. Soluza
BTW-nummer: NL002112763B19