Veelgestelde vragen
Over onze dienst
Als we beknopte informatie van u krijgen dan kunnen we vooraf een inschatting maken hoeveel werk er nodig is. U krijgt dan vooraf een prijsopgave zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Is er eventueel extra werk nodig voor een project, dan komt dat voor onze rekening. Verder willen we benadrukken dat we veel waarde hechten aan kwaliteit. Het noemen van een standaardprijs die of te hoog of te laag is doet afbreuk daaraan.
Over de warmteverliesberekening (algemeen)
Met een warmteverliesberekening krijgt u exacte cijfers. Deze cijfers kunt u (of een installateur of bronboorder) gebruiken om de verwarmingsinstallatie volgens de beste specificaties in te richten. Bijvoorbeeld voor het bepalen van de capaciteit van een warmtepomp. Het is belangrijk dat dit exact gebeurd. Maar u kunt de cijfers voor allerlei doelen inzetten. Wacht dacht u van: wat levert extra isolatie op? of: HR++ of Triple glas? Er zijn vele mogelijkheden, u voorkomt fouten, bespaard geld met exacte cijfers.
Uiteindelijk is wellicht wel de belangrijkste reden het comfort van uw woning of werkplek. Een behaaglijke en warme omgeving is erg belangrijk. Met exacte cijfers over het warmteverlies waarborgt u een comfortabel binnenklimaat.
Resultaten en rapportage
Nee, niet meer. Het benodigd vermogen wat we uitrekenen is het maximale. Meer algemeen: de uitkomst van de warmteverliesberekening is het maximaal benodigde vermogen. Het is het vermogen dat de opwekker (bijvoorbeeld de warmtepomp) of de collectieve opwekker (bijvoorbeeld het warmtenet) moet leveren onder deze omstandigheden.
Het advies is om niet boven het berekende vermogen te gaan.
Algemene vragen duurzaam/warmtepomp
Ja. Het is zeker zinvol. Juist omdat de woning wat ouder is. Het bepalen van het warmteverlies is essentieel om te kunnen toetsen of uw (duurzame) maatregelen wel haalbaar zijn.
Technisch/inhoudelijk
Er zijn op dit moment drie afzonderlijke uitgaven van de ISSO normen in afzonderlijke publicaties. Dit zijn:
ISSO 51 - Warmteverliesberekening voor Woningen en Woongebouwen
ISSO 53 - Warmteverliesberekening voor Utilitietsgebouwen met vertrekhoogten tot 4 meter
ISSO 51 - Warmteverliesberekening voor gebouwen met hoge ruimten